Στοιχεία Δραστηριότητας
Περιοχή: Αρκαδία
Ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακαλύψει κανείς έναν τόπο είναι επάνω σε δύο ρόδες, όπου αυτό προσφέρεται. Και η Αρκαδία, με την υπέροχη φύση της, παρέχει αυτή τη δυνατότητα και με το παραπάνω. Η εναλλαγή του τοπίου, η πλούσια βλάστηση, τα πυκνά δάση και οι κρυμμένοι οικισμοί είναι λίγα μόνο από αυτά που θα μπορέσει να απολαύσει ο επισκέπτης με μοναδικό του όχημα ένα ποδήλατο και πολλή όρεξη για εξερεύνηση! Γύρω από την Τρίπολη, καθώς και στα χωριά της Αρκαδίας, υπάρχουν πολλές όμορφες διαδρομές, που προσφέρονται για ξεκούραστες βόλτες με ποδήλατο. Για τους πιο περιπετειώδεις, προτείνουμε κάποιες πιο δύσκολες διαδρομές, οι οποίες γίνονται και οργανωμένα:

Ρίζες Τεγέας – Προφήτης Ηλίας
Η διαδρομή ξεκινάει από την πλατεία του οικισμού Ρίζες, στην περιοχή της Τεγέας, και καταλήγει στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, που δεσπόζει στο ομώνυμο ύψωμα, 10 χλμ. μακριά. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά και είναι αρκετά απαιτητική, το υπέροχο τοπίο όμως θα αποζημιώσει τον κόπο σας, καθώς θα πορεύεστε σχεδόν εξ ολοκλήρου μέσα στα πεύκα.

Τρίπολη – Καστρί – Άγιος Πέτρος – Παράλιο Άστρος
Απαιτητική διαδρομή 78 χιλιομέτρων και διάρκειας περίπου 4 ωρών, η οποία περνάει από τα ομορφότερα χωριά της Κυνουρίας.

Μαίναλο Α1 DH Trail
Απαιτητική και περιπετειώδης διαδρομή, η οποία ξεκινάει από το καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. στο Μαίναλο και καταλήγει στο ΒΑ τμήμα του βουνού. Διαρκεί περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, με κάποιες στάσεις, που κρίνονται απαραίτητες. Στα πρώτα 500 μ. της διαδρομής μάλλον θα χρειαστεί να πάρετε το ποδήλατο στα χέρια, καθώς σε σημεία το έδαφος είναι σαθρό. Το επόμενο τμήμα, 3,5 χλμ., είναι κι αυτό δύσκολο, ενώ η διαδρομή γίνεται πιο εύκολη στο τελευταίο τμήμα της, όπου υπάρχει αρκετή ευθεία και υπάρχει η δυνατότητα να αναπτύξετε ταχύτητα.

Μαίναλο Α2 DH Trail
Άλλη μία διαδρομή για προχωρημένους, διάρκειας 1 ώρας περίπου και μήκους 8,6 χλμ. Ξεκινάει από το πίσω μέρος των πιστών του Μαινάλου και καταλήγει στο Λεβίδι, αφού περάσει από το οροπέδιο της Κάπελης. Το μονοπάτι είναι πλήρως σηματοδοτημένο και περιλαμβάνει ράμπες, αναχώματα και άλματα.

Μαίναλο Α4 DH Trail
Σύντομη διαδρομή, 4 χλμ. περίπου, η οποία ξεκινάει από το οροπέδιο Ρούχοι με κατεύθυνση προς τη Βυτίνα. Διαρκεί το πολύ 30 λεπτά και περνάει μέσα από το ελατόδασος. Είναι αρκετά απαιτητική όμως, και δεν ενδείκνυται για αρχάριους!

Μαίναλο A2 Ρούχοι Tour
Μία διαδρομή μέτριας δυσκολίας, μήκους 16,5 χλμ. και διάρκειας περίπου 2 ωρών. Η αφετηρία είναι από το μονοπάτι Α2, περνά από το οροπέδιο της Κάπελης, κατηφορίζει προς τη Βυτίνα κι έπειτα κατευθύνεται προς το οροπέδιο Ρούχοι, στο οποίο θα φτάσετε ύστερα από μια κοπιαστική ανηφόρα. Από εκεί θα ακολουθήσετε στα αριστερά ένα κατηφορικό μονοπάτι, το οποίο θα σας οδηγήσει στο καταφύγιο Μαινάλου.
Πληροφορίες από Arcadia M.T.B. Club.

Κοινοποίηση: