Πρότυπη μονάδα εκτροφής σαλιγκάριων

Στοιχεία Αγροκτήματος
Περιοχή: Κορινθία
e-mail: panosdimoy@yahoo.gr
Σταθερό τηλέφωνο: 30 2742051468
Κινητό τηλέφωνο: 30 6944617308
Γεωγραφική θέση: Κρυονέρι 20200, Ελλάδα
37° 58′ 16.9536″ N, 22° 38′ 4.4988″ E

Στο όμορφο κεφαλοχώρι του Νομού Κορινθίας το Κρυονέρι, επέλεξε η οικογένεια Δήμου να δημιουργήσει μία από τις πρώτες μονάδες εκτροφής σαλιγκαριών που λειτούργησαν στην Ελλάδα.
Ανέκαθεν γεωργοί και έχοντας μεγάλη αγάπη για την γη και τα προϊόντα της, αφού εκτός των σαλιγκαριών παράγουμε σταφύλι σουλτανίνα, Κορινθιακή σταφίδα, παρθένο ελαιόλαδο και εξαιρετικής ποιότητας μέλι ελάτης, στήσαμε, με πολύ μεράκι είναι η αλήθεια, την “φάρμα” μας και σας προσκαλούμε όλους να γευτείτε αυτό το υπέροχο έδεσμα με την εξαιρετική γεύση, την μεγάλη διατροφική του αξία, τις αφροδισιακές ιδιότητες και τους πάμπολλους τρόπους μαγειρέματος.

Σε ένα ιδιόκτητο αγρόκτημα λοιπόν 10 στεμμάτων σε υψόμετρο 800 μέτρων και με θέα ανατολικά τον Κορινθιακό Κόλπο και δυτικά το όρος Κυλλήνη (Ζήρεια το ονομάζουμε οι ντόπιοι), στον δρόμο που οδηγεί στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου, θα βρείτε την φάρμα μας και θα μπορέσετε να ρίξετε μια ματιά στο εσωτερικό της, αλλά και να αγοράσετε σαλιγκάρια.

Το σαλιγκάρι είναι μια δουλειά με πολλά ενδιαφέροντα αλλά και πολλά μυστικά. Φανταστείτε ένα “μπιλάκι”, δηλαδή το αυγό να μεταμορφώνεται σε ένα τέλειο σαλιγκάρι μεγάλου μεγέθους με τέλεια χαρακτηριστικά και φυσικά ακόμα καλύτερη γεύση.
Το γένος το οποίο εκτρέφουμε ονομάζεται επιστημονικά Helix Aspersa Maxima και είναι αυτό που σερβίρεται στα ακριβά εστιατόρια της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και όχι μόνο.
Μην σας τρομάζει το οτι τα σαλιγκάρια μας προσφέρονται σε ακριβά εστιατόρια της Ευρώπης, καθώς όπως θα ανακαλύψετε, η τιμή πώλησης του σαλιγκαριού μας είναι παραπάνω από προσιτή, επειδή θέλουμε ο κόσμος να γνωρίσει και να προσθέσει στο διαιτολόγιό του αυτή την τροφή, ανακαλύπτοντας άγνωστες μέχρι τώρα γευστικές απολαύσεις!

Σας περιμένουμε λοιπόν στην φάρμα μας να σας γνωρίσουμε και να μας γνωρίσετε και να δείτε επιτέλους, τι εστί σαλιγκάρι!

Κοινοποίηση: