Ταβέρνα Βελίνα

Στοιχεία Εστιατορίου
Περιοχή: Κορινθία
Σταθερό τηλέφωνο: 30 2742071132
Κινητό τηλέφωνο: 30 6973985966
Γεωγραφική θέση: Βελίνα 20200, Ελλάδα
37° 58′ 47.7876″ N, 22° 33′ 37.1448″ E
Η Βελίνα βρίσκεται στους πρόποδες της Ζήρειας που αποτελεί την καρδιά της ορεινής Κορινθίας.
Η Ζήρεια είναι το δεύτερο ψηλότερο όρος της Πελοποννήσου με κορφές που φθάνουν τα 2.376 μέτρα υψόμετρο και διαθέτει πλούσια χλωρίδα και πανίδα αλλά και ιστορία χιλιάδων ετών.Από τη Βελίνα μπορείτε να επισκεφθείτε το γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας με το ομώνυμο πανηγύρι, τα Τρίκαλα Κορινθίας,
τη μυθική λίμνη Στυμφαλία, την πεδιάδα του Φενεού, τη λίμνη Δόξα, το οροπέδιο της Ζήρειας, τη διεθνούς φήμης Νεμέα και πολλά άλλα αξιοθέατα.Η παραδοσιακή μας ταβέρνα βρίσκεται στη κεντρική πλατεία του γραφικού οικισμού της Βελίνας και διαθέτει άπλετη θέα που ξεκινά από τπν αρχή του δάσους
και φτάνει μέχρι τις κορυφές του όρους της Ζήρειας.Τη θέα που μπορείτε να απολαύσετε από την μεγάλη αυλή μας κατά τους θερινούς μήνες και από το εσωτερικό
με τις μεγάλες γυάλινες πόρτες κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Η ταβέρνα ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2004 με στόχο να παρέχει υπηρεσίες φαγητού και καθέ σε ένα περιβάλλον πλήρως εναρμονισμένο με το γραφικό οικισμό της Βελίνας.Αυτή τη φιλοσοφία ακολουθεί και η ξεχωριστή διακόσμηση του εσωτερικού χώρου. Πέτρα και ξύλο συνδυάζονται σε ένα χώρο γεμάτο καμπύλες που καταλήγουν σε όμορφες  γωνιές που «κρύβουν» μικροαντικείμενα της χωριάτικης κουλτούρας.

Στο κέντρο της ταβέρνας βρίσκεται το τζάκι που ζεσταίνει την ατμόσφαιρα τους χειμερινούς μήνες.
Σας περιμένουμε να απολαύσετε το γεύμα σας ή τον καφέ σας υπό τους τόνους απαλής μουσικής και να αγαπήσετε τον τόπο μας.

Στην κουζίνα μας θα βρείτε μόνο αγνά υλικά και κρέατα που παράγοντε και εκτρέφοντε στα ορεινά χωριά μας.
Θα γευθείτε, μεταξύ άλλων, παραδοσιακούς μεζέδες παραγωγής μας, σπιτικές πίτες, σαλάτες από ωποροκηπευτικά της περιοχής μας και φυσικά κρασί απο τα δικά μας αμπέλια φτιαγμένο αποκλειστικά για κατανάλωση στην παραδοσιακή μας ταβέρνα.
Ανδιαμφισβήτητη απόδειξη ποιότητας της ταβέρνας μας αποτελεί η διάκρηση με HACCP εστιατότιο- αναψυκτίριο απο το Ε.Φ.Ε.Τ.

Ο χώρος διατίθεται και για τις εορταστικές σας εκδηλώσεις.

Μόλις 20 χλμ. από το παραθαλάσσιο Κιάτο και 125 χλμ. από την Αθήνα και την Πάτρα βρίσκεται η παραδοσιακή Βελίνα.
Στην διασταύρωση του Κιάτου ακολουθούμε τον δρόμο για Στυμφαλία και λίγο μετά το Σούλι θα βρούμε δεξιά στροφή για τη Βελίνα.
Από εκεί η Βελίνα απέχει λιγότερο από 5 χλμ.

Κοινοποίηση: