Art in Metal – Μαικ Δεληστάθης

Στοιχεία Εργαστηρίου
Περιοχή: Κορινθία
e-mail: artinmetal@bozika.gr
Σταθερό τηλέφωνο: 30 2746051217
Κινητό τηλέφωνο: 30 6944422232
Γεωγραφική θέση: Μποζικά 20200, Ελλάδα
37° 54′ 59.6736″ N, 22° 36′ 52.812″ E

Ο Βασίλης Mike Δεληστάθης γεννήθηκε στο Κιάτο Κορινθίας το 1963.

Τα τελευταία 24 χρόνια ασχολείται με τη γλυπτική και κυρίαρχο στοιχείο των έργων του είναι το μέταλλο. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ελβετία, Βέλγιο, Ολλανδία και Αμερική). Έχει παρέμβει εικαστικά σε διάφορους επαγγελματικούς χώρους ενώ γλυπτά του έχουν χρησιμοποιηθεί σε διαφημίσεις, φωτογραφίσεις καθώς και τηλεοπτικά σόου.

Ήταν ένα παιδί ήσυχο, μα ιδιόρρυθμο για πολλούς. Η τέχνη έρεε από τότε στο αίμα του. Ο πατέρας του έφτιαχνε γλυπτά από ξύλο, ενώ εκείνος ζωγράφιζε δίπλα του μικρά καλλιτεχνήματα.
Σε κάποιο σημείο τις πορείας του στη ζωή μοιάζει να ξέχασε τα βιώματα της παιδικής του ηλικίας και ξεκίνησε σπουδές ηλεκτρονικού. Το «παραστράτημα» όμως δεν κράτησε για πολύ. Αφορμή στάθηκε μια έκθεση του Τάκη στη Νέα Υόρκη. Αυτό ήταν! Ήταν σαν να επιστρέφει στις ρίζες του, σαν το πνεύμα του να ξύπνησε και η ψυχή του καλλιτέχνη να ξαναζωντάνεψε. Από τότε αρχίζει μια τρελή πορεία ανάμεσα σε πεταμένα σίδερα και λαμαρίνες, ανάμεσα σε πέτρες και ξύλα. Στην Ολλανδία, όπου έζησε για τρία σχεδόν χρόνια, έκανε τα πρώτα του βήματα ως γλύπτης. Δούλευε στα ναυπηγεία. Όταν το καμπανάκι σήμαινε το τέλος ins δουλειάς και οι εργάτες αποχωρούσαν, εκείνος έμενε πίσω και μάζευε ότι άχρηστο περίσσευε. Τα έργα του, αν και πρωτόγονα στην αρχή, έβρισκαν μια θέση σε πολλά σπίτια και μαγαζιά του εξωτερικού.

Κοινοποίηση: