Ξενώνας Ελισσών

Στοιχεία Καταλύματος
Περιοχή: Κορινθία
Ιστοσελίδα: http://xenon.elisson.gr/
Σταθερό τηλέφωνο: 30 2742051002
Κινητό τηλέφωνο: 30 6944685550
Fax: 30 2742051665
Γεωγραφική θέση: Κρυονέρι 20200, Ελλάδα
37° 57′ 33.6888″ N, 22° 38′ 15.3132″ E

Ο Ξενώνας «Ελισσών» είναι μια οικογενειακή αγροτουριστική επιχείρηση νέων ανθρώπων που ζουν μόνιμα στο ορεινό χωριό Κρυονέρι Κορινθίας. Αποτελεί ένα όνειρο πολλών ετών που έγινε πραγματικότητα το 2006 με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Αγροτουριστικής Πρωτοβουλίας LEADER+ και της Αναπτυξιακής Εταιρείας Βορείου Πελοποννήσου (ΑΝ.ΒΟ.ΠΕ.).
Δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι και πίστη στην Ελληνική παράδοση, στη θέση «Ράχη – Περιβόλια» Κρυονερίου και ήρθε να εξυπηρετήσει μεγάλες ανάγκες για κατάλυμα, στη μεγαλύτερη αγροτική κοινότητα της ορεινής Κορινθίας.
Ο πέτρινος Ξενώνας βρίσκεται στις παρυφές του χωριού, σε βραχώδες πλάτωμα πάνω από την κοιλάδα του ποταμιού Ελισσώνα.
Η θέση του προσφέρει αμφιθεατρική άποψη του χωριού & πανοραμική θέα στην κοιλάδα του ποταμιού, που πηγάζει από το Κρυονέρι και είναι γνωστό από την αρχαιότητα, εξ ου και το όνομα του ξενώνα.

Η αρχιτεκτονική του κτιρίου (πέτρα, ξύλο, κεραμίδια) είναι απόλυτα εναρμονισμένη με την παλιά παραδοσιακή οικιστική μορφή του Κρυονερίου και με το φυσικό τοπίο που το περιβάλει.
Ο ξενώνας διαθέτει 5 δωμάτια με μεγάλες βεράντες, κοινόχρηστο καθιστικό με τζάκι και ανοιχτή κουζίνα, μικρή βιβλιοθήκη και χώρους σεμιναρίων με υπολογιστές, καθώς και έναν καλαίσθητο περιβάλλοντα χώρο 5 περίπου στρεμμάτων, με μεγάλη αυλή με δέντρα, γρασίδι, περιβόλι και άνετο χώρο στάθμευσης.
Οι επισκέπτες μας, είτε αυτοεξυπηρετούνται, κάνοντας χρήση της κοινόχρηστης κουζίνας του ξενώνα, είτε τους προσφέρεται πρωινό.

Ο Ξενώνας προσφέρεται πέραν των μεμονωμένων επισκεπτών και οικογενειών, και για συναντήσεις και εξορμήσεις στη φύση μικρών ομάδων νέων ή φοιτητών, σχολικών τάξεων, διαφόρων φυσιολατρικών, πεζοπορικών, ορειβατικών και ποδηλατικών συλλόγων. Όλοι αυτοί μπορούν να συνδυάσουν τη διαμονή σε ένα όμορφο, και απόλυτα ήρεμο περιβάλλον με τη δυνατότητα επιμόρφωσης, δημιουργίας, αναψυχής και άθλησης.
Επίσης το κτίριο είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να διευκολύνει την παραμονή ηλικιωμένων, ατόμων μειωμένης κινητικότητας ή ΑΜΕΑ (ράμπες πρόσβασης, ειδικά μπάνια, κλπ.).

Χρήση οικολογικών τεχνολογιών

Η συνειδητή χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και συστημάτων προστασίας των υδάτινων πόρων, εντάσσεται στην αγροτουριστική και οικοτουριστική φιλοσοφία του Ξενώνα «Ελισσών».
Ο Ξενώνας διαθέτει σύστημα Βιολογικού Καθαρισμού τριτοβάθμιας επεξεργασίας λυμάτων, με αποτέλεσμα όλο το νερό να διατίθεται για πότισμα στον κήπο και να μην σπαταλιέται πολύτιμο πόσιμο νερό.
Οι ανάγκες θέρμανσης του ξενώνα καλύπτονται από Σύστημα Γεωθερμίας, το οποίο εξασφαλίζει ζεστό νερό από τη γη. Αυτό επιτυγχάνεται με την κυκλοφορία του νερού σε 8 κλάδους σωληνώσεων μήκους 100 μ. έκαστος, οι οποίοι είναι θαμμένοι σε βάθος 2 μ. στην αυλή του ξενώνα. Στο βάθος αυτό η θερμοκρασία του εδάφους είναι σταθερά στους 15οC. Η αντλία θερμότητας εκμεταλλευόμενη την γεωθερμία, παράγει ζεστό νερό, το οποίο διοχετεύει σε ενδοδαπέδιο σύστημα θέρμανσης του κτιρίου. Έτσι εξασφαλίζεται σταθερή, ομοιόμορφη, οικονομική και οικολογική θέρμανση σε ολόκληρο το κτίριο, χωρίς χρήση πετρελαίου, που προκαλεί ρύπους.
Η εκτεταμένη χρήση ηλιακής ενέργειας για ζεστό νερό και ενίσχυση της θέρμανσης, επιτυγχάνεται με συστοιχία 8 ηλιακών καθρεπτών στη στέγη και μπόιλερς διπλής ενέργειας (ενέργεια από τον ήλιο και γεωθερμία).
Η δορυφορική σύνδεση του κτιρίου με το διαδίκτυο (Hellas-Sat) και η ευρυζωνική ενσύρματη και ασύρματη σύνδεση των επισκεπτών μας στo ιντερνέτ (Wi-Fi) αποτελούν απαραίτητη υπηρεσία επικοινωνίας για όσους θεωρούν το internet αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινότητάς τους ή απαραίτητο εφόδιο στις εξορμήσεις τους.
Τέλος η ψηφιακή τηλεόραση και το ραδιόφωνο (δορυφορική λήψη), δίνει απεριόριστη δυνατότητα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Κοινοποίηση: