Ταβέρνα Μποζικά

Στοιχεία Εστιατορίου
Περιοχή: Κορινθία
Ιστοσελίδα: http://www.bozika.gr/
Σταθερό τηλέφωνο: 30 2746051217
Κινητό τηλέφωνο: 30 6944422232
Γεωγραφική θέση: Μποζικά 20200, Ελλάδα
37° 54′ 58.374″ N, 22° 36′ 35.5068″ E

Στο ψηλότερο μέρος του χωριού, στο Μποζικά έστησαν το 2008 τη φωλιά τους ο Μάικ και η Ζέτα με τα δυο μικρά παιδιά τους και τα ζώα τους.
Στο πατρικό του ανορθόδοξου γλύπτη Μάικ Δεληστάθη, η Ζέτα αποφάσισε να φτιάξει το Ταβερνάκι της και να σαγηνέψει τους επισκέπτες με την δημιουργική της παραδοσιακή τοπική κουζίνα.

Η κοντινή φάρμα τους φιλοξενεί διάφορα ζώα, τα οποία τροφοδοτούν το ταβερνάκι με αγνά προϊόντα. Γουρουνάκια ήμερα και άγρια, κοτούλες, κουνελάκια, στρουθοκάμηλοι… ζουν αρμονικά στη φύση και δέχονται τις καθημερινές περιποιήσεις του Μάικ και της Ζέτας.

Το κουτουκάκι με την αυλή και την πανοραμική τους θέα στον κάμπο της Νεμέας και στην κοιλάδα του Ασωπού, ηρεμούν μάτι και ψυχή που περιφέρονται απαλά πάνω από το γαλαζοπράσινο του ορίζοντα. Αμπέλια, ελιές, βουνοκορφές και πλαγιές πλαισιώνουν το σπουδαίο αρχαιοελληνικό τοπίο της περιοχής.
Το φαγητό και το Αγιωργήτικο κρασί Νεμέας σερβίρονται μέσα στο ανορθόδοξο καλλιτεχνικό πλαίσιο της ταβέρνας. Τραπέζια και αντικείμενα από σίδερο και ξύλο, φωτιστικά από τρίφτες, πίνακες και επιγραφές με γνωμικά, σε προκαλούν να αισθανθείς Άνθρωπος.

Κοινοποίηση: