Στοιχεία Δραστηριότητας
Περιοχή: Αγ. Αναργύρων 16, Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλέφωνο: 2103317866
Fax: 2103317253
e-mail: info@ecoaction.gr
Website: http://www.ecoaction.gr
Η Eco Action είναι μία εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο των ποτάμιων και ορεινών εκδηλώσεων. Διαθέτει δύο δικές της βάσεις στην περιοχή της Αχαΐας και της Αρκαδίας, στην Πελοπόννησο.Aσχολείται με τον εναλλακτικό τουρισμό λειτουργώντας προγράμματα στη χερσαία χώρα, που από το 2002 επεκτάθηκαν και στη νησιωτική. Η επέκταση αυτή είναι στα πλαίσια των γενικότερων προσανατολισμών της εταιρείας να ενσωματώνει στα προγράμματά της τις λιγότερο ή καθόλου αναπτυγμένες τουριστικά περιοχές της χώρας και να τις αναδεικνύει.Eίναι γνωστό ότι αυτές παρουσιάζουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της μη αλλοίωσης των φυσικών στοιχείων καθώς και της αυθεντικότερης πολιτιστικής ταυτότητας.Παράλληλα, πολλά νησιά της Eλλάδας παρουσιάζουν έντονη πολιτιστική και μορφολογική ταυτότητα, κάτι που ώθησε την Eco Action στη δημιουργία πρωτότυπων προγραμμάτων καλοκαιρινής και χειμερινής περιόδου.H Eco Action αναζητεί κάθε φορά τα ιδιαίτερα στοιχεία κάθε περιοχής και ειδικότερα:

  • Δυνατότητες περιπατητικών (trekking) διαδρομών και μονοπάτια, σε συνδυασμό με την επίσκεψη ιδιαίτερων φυσικών τοπίων και ιστορικών ή άλλων αξιοθέατων.
  • Δραστηριότητες όπως rafting, ποδηλασία, ιππασία, εκδρομές με 4Χ4 οχήματα, αναρρίχηση, πεζοπορία ή θαλάσσιες εκδρομές (με καΐκι, kayak) ή άλλο που μπορεί να γίνει λόγω ιδιαιτερότητας του τόπου.
  • Σημεία οικολογικού ενδιαφέροντος, υδροβιότοποι, χώροι προστατευόμενης πανίδας/πτηνοπανίδας για παρατήρηση, τοποθεσίες πλούσιας χλωρίδας.
  • Τοπικές παραδοσιακές ιδιαιτερότητες, όπως χειροτεχνία, γαστρονομία, αρχιτεκτονική ή άλλα που προβάλλουν την ταυτότητα του τόπου.

Δραστηριότητες Εναλλακτικού Τουρισμού

Κοινοποίηση: